Baarit maailmalla

Korkealuokkaisen ravintolan tunnusmerkit

Oletko koskaan miettinyt, että mistä tunnistaa hyvän ja laadukkaan ravintolan? Onko ensivaikutelma sinulle tärkeä vai valitsetko illallisravintolan ystävien ja tuttavien antamien suositusten perusteella? Katsotaan seuraavaksi, mitkä ovat asiakasystävällisen ja korkealuokkaisen ravintolan tunnusmerkkejä.

Hyvän ravintolan tunnusmerkkejä

  • Asiakasta tervehditään heti ravintolan etuovella hänen saapuessaan kyseiseen ravintolaan
  • Hyväkäytöksinen ja hyvin pukeutunut henkilökunta
  • Ravintola on siisti ja pöydissä on asiakkaita
  • Ravintolasta lähtee tyytyväisin mielin kotiin nautittuaan maistuvaa, monipuolista, kauniisti aseteltua ja laadukkaita viinejä/vettä/kotikaljaa/ maitoa tai piimää

Useimmat hyvän ruoan ystävät haluavat joskus tulla ”valmiin pöydän ääreen” syömään itselleen mieluista ja hyvin valmistettua ruokaa. Sellaista löytyy yleensä oman tai naapuripaikkakunnan monipuolisista ravintoloista. Monet eläinten ystävät hemmottelevat myös omaa lemmikkiään päivittäin korkeatasoisella laadukkaalla ruoalla. Myös lemmikit arvostavat hyvää ja oikean koostumuksen omaavaa ruokaa.

Tarjoa lemmikillesi laadukasta ravintolaruoan tasoista ruokaa

Mikä on sinun koirasi mielestä paras markkinoilla oleva koiranruoka? Pitääkö lemmikkisi lihaisasta, viljattomasta raakaruoasta vai viljattomista nappuloista, joiden koostumus sopii täydellisesti koiralle kuin koiralle iästä tai rodusta riippumatta. Koiranruoka, joka ilahduttaa sekä omistajan että lemmikin mieleen löytyy nettikaupasta nimeltä Zoo.fi. Kyseinen liike tarjoaa koirallesi monipuolista koiranruokaa useimpien eri merkkien joukosta.

Aivan kuten laadukkaimmissa ravintoloissa on myös lemmikeille suunnattu tarjonta ensiarvoisen tärkeää. Ensiluokkainen ja maistuva koiranruoka voi olla vaikka eläinlääkäreiden suosittelemaa Purina- tai Royal Canin -koiranruokaa. Käy jo tänään katsomassa verkossa ja tilaa tuotteet ilmaisen ja nopean toimituksen avulla kotiisi kätevästi muutamassa arkipäivässä!

Hyvän ja ravitsevan ruoan merkitys

Ihminen on visuaalinen henkilö, joka nauttii paitsi hyvästä ruoan mausta, niin myös siitä, miten ruoka on pöytään katettu. Raikkaat vihreät yrtit ja kauden vihannekset saavat ruokahalun heräämään. Erilaiset maustekastikkeet omissa tyylikkäissä kipoissaan siivittävät hyvän ruoan matkaa ihmisen iloksi ja nautinnoksi.

Korkealuokkaisissa ravintoloissa ruoka ”pleitataan”, eli asetellaan houkuttelevasti ruokailijan lautaselle. Ruoan pitää herättää ruokahalua ja saada ruokailija tutustumaan kokonaisuuteen, eli mitä kaikkea yksittäistä hyvää lautasella onkaan tarjolla! Aterian selkeä ja yksinkertainen asettelu on tärkeää. Lautanen ei saa olla liian täydentuntuinen, vaan tyhjää tilaa pitää olla runsaasti.

Ateriassa pitää olla ruokahalua hitaasti herätteleviä ”värikkäitä tehokeinoja.” Värikkyyttä, kauneutta ja raikkautta tuovat muun muassa punaiset, vihreät, keltaiset tai oranssit paprikanviipaleet, kirkkaanvihreät yrtit, syötävät violetit kukat tai vaikkapa punajuuren värinen kastike laadukkaasti valmistettujen vihannesten tai perunoiden päällä. Mielikuvituksen runsaus ja aterian esille tuomisen rohkeus ovat kaiken a ja o.

  • Värikkäät lautaset tuovat iloa ateriaan

Liha- ja kalaruokien sekä herkullisten salaattien asettelu voidaan tehdä värillisille lautasille, kuten moderneissa ravintoloissa tehdään. Ruokahaluun kuuluu aina visuaalinen puoli ja useimmiten laadukkaat kahvilat ja ravintolat ottavat kyseisen asian tarjonnassaan hyvin huomioon.

Hedelmät, vihannekset ja erilaiset piirakat voidaan sommitella kauniisti ennen kuin ne tuodaan asiakkaan eteen. Trendikkäissä ruokaravintoloissa lautanen ei ole milloinkaan liian iso, vaan keskikokoinen, jossa ateria näyttää kaikkein houkuttelevimmalta. Myös jälkiruoan kaunis asettelu on ensiarvoisen tärkeää, sillä jälkiruoka viimeistelee koko aterian ja aina taatusti ruokailijan mieleen. Happy Hour Platter, Vihersmoothie-mehujää, vadelmapannacotta vai kirsikka-juustokakku, mikä on jälkiruoka sinun mieleesi? Kokeile ja maista, sillä laadukkaassa ravintolassa se viimeistään selviää!

  • Puhtaus on puoli ruokaa

Ravintoloissa puhtaus on aina ensiarvoisen tärkeää. Lattioiden, pöytien, tuolien, ruokaliinojen, tarjottimien ja ruokailuvälineiden pitää jo kauas näyttää puhtailta ja hygieenisiltä. Kuinka paljon aikaa on kulunut sinun viimeisestä käynnistäsi laadukkaassa ruokaravintolassa? Olisiko nyt aika lähteä nauttimaan herkullista ravintolaruokaa yksin tai yhdessä läheisten kanssa? Laadukkaita, mutta silti edullisia ravintoloita löytyy Suomesta jokaiseen makuun. Hyvän ruoan ja laadukkaan juoman nauttiminen on yksi elämän parhaimpia nautintoja!

ashe