Baarit maailmalla

Perusta oma baari

Oman baarin perustaminen on itse asiassa helpompaa kuin voisi kuvitella. Toki koska baarissa myydään juotavaa ja mahdollisesti myös syötävää, täytyy monien lupien olla kunnossa. Elintarvikkeita myyviltä henkilöiltä vaaditaan enemmän, sillä heidän täytyy osata huolehtia esimerkiksi hygieniasta. Kaikilla baarin työntekijöillä täytyy olla hygieniapassi ja baarilla täytyy tietysti olla luvat myydä niin alkoholituotteita kuin ruokaakin. Onkin siis tärkeää aloittaa yrityksen perustaminen siitä, että teet liiketoimintasuunnitelman.

Liiketoimintasuunnitelmassa käydään läpi yritystä ja sen toimialaa. Liiketoimintasuunnitelmassa käydään läpi myös rahoitusta. Yrityksen perustamisen voi rahoittaa joko itse tai siihen voi ottaa lainarahaa. Esimerkiksi verkossa toimiva https://kredita.fi/ auttaa aloittelevia yrittäjiä saamaan yrityksen rahoituksen kuntoon. Voit hakea lainapäätöksen osoitteessa https://kredita.fi/ ja liittää sen osaksi liiketoimintasuunnitelmaa. Kätevä https://kredita.fi/ antaa mahdollisuuden saada lainatarjouksen jo samana päivänä, jolloin rahoitus on kunnossa nopeasti. Tällöin rahoituspuoli on siis jo valmiiksi kunnossa. Liiketoimintasuunnitelmaa varten täytyy tietysti eritellä myös se, mitä baarissa tullaan myymään. Onko se mahdollisesti ainoastaan täysi-ikäisille suunnattu paikka vai onko kyseessä enemmänkin baarin ja ravintolan yhdistelmä? Tätäkin tulee pohtia.

Kiinnitä huomiota yrityksen kannattavuuteen

Jotta yritys on kannattava, sen täytyy myydä sellaisia tuotteita tai palveluita, joille on aina varmasti ostajia. Baari voi olla ainoastaan täysi-ikäisille tarkoitettu paikka, jossa vietetään iltaa. Sen ei välttämättä tarvitse olla auki päivällä, vaan baarin aukioloajat voivat olla alkuillasta yöhön. Toisaalta baari voi olla myös paikka, joka toimii päivisin ja iltaisin ravintolana. Silloin sinne voivat tulla kaikenikäiset. Sinun on tärkeää pohtia, minkälaisen baarin haluat perustaa.

Kannattavuuden kannalta on myös tärkeää miettiä baarin hintatasoa. Tuotteista ei saisi pyytää liikaa, mutta ei myöskään liian vähän. Jos tuotteista pyydetään liikaa, karkottaa se asiakkaita pois. Jos niistä pyydetään liian vähän, jää baarin tuottokin silloin vähäiseksi. Baarien kohdalla onkin tärkeää löytää niin sanotusti kultainen keskitie, jolloin baarin hinnat eivät vielä säikytä asiakkaita, mutta toisaalta baarille jää myös voittoa. Jokainen yritys nimittäin pyörii voiton varassa. Nämä kaikki ovat niitä asioita, joita sinun täytyy pohtia huolella ennen kuin edes suunnittelet oman baarin perustamista. Kun sitten olet tehnyt päätöksesi, ei muuta kuin sopivaa liiketilaa katselemaan.

ashe