Baarit maailmalla

4 syytä sijoittaa ravintolaan enemmän peilejä

Kerro kerro kuvastin, kenen ravintola on maassa herkullisin – vai miten se menikään? Ravintolassa herkutellaan, jutellaan, nauretaan, nähdään ystäviä ja perhettä, solmitaan tärkeitä liikesopimuksia, kositaan, juhlitaan syntymäpäiviä ja ennen kaikkea nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta. Ravintolan tehtävä on tässä mielessä erittäin tärkeä, sillä ruoka on merkittävä osa ihmisten arkea ja juhlaa, ja hyvällä ruoalla on tiedettävästi todella voimakas vaikutus myös mielialaan.

Vaikka hyvä ruoka tekee menestyneestä ravintolasta jo puoliksi valmiin, on myös ravintolan miljööllä valtavan suuri vaikutus siihen, millä tavalla ihmiset viihtyvät ravintolassa – vai viihtyvätkö siellä ollenkaan. Toisinaan ravintolan ruoka saattaa ollakin mitä herkullisinta, mutta koska miljöö ei vedä puoleensa asiakkaita, ravintolalla voi mennä huonosti.

Tyylikkään ja viihtyisän ravintolamiljöön suunnittelemiseen kannattaa siis käyttää jonkin verran aikaa. Onneksi ravintolan ilmettä on mahdollista parantaa ja ehostaa tuhansilla eri tavoilla, joista useammat eivät edes vaadi suurta rahallista panosta. Tässä artikkelissa jaamme 4 hyvää syytä sille, miksi ravintolaan kannattaa sijoittaa enemmän peilejä.

4 syytä sille, miksi peilit kohentavat ravintolan ilmettä

Peilillä on ollut vuosisatojen saatossa tärkeä osa jopa ihmisten kansanperinteitä ympäri maailmaa. Peilin sijoittaminen väärään paikkaan tai sen rikkoutuminen on tuonut huonoa onnea. Peiliä on myös käytetty vertauskuvana monissa eri ilmauksissa, joilla on esimerkiksi viitattu silmiin sielun peilinä. Peilin edessä nukkumisen on puolestaan uskottu vaikuttavan negatiivisesti ihmiskehoon, siinä missä taas persoonallisuushäiriö ”narsismi” juontaa juurensa kreikkalaisen mytologian Narkissos-nimiseen mieheen, joka rakastui auttamattomasti omaan peilikuvaansa, joka heijastui veden pintaan.

Peilillä on ollut siis useita eri tehtäviä ja merkityksiä. Mutta ennen kaikkea peili on ajattoman tyylikäs sisustuselementti, jolla on mahdollista kohentaa pienellä budjetilla myös ravintolan ilmettä. Peilikaupoille ei kuitenkaan tarvitse lähteä kesken kiireisen päivän, sillä tyylikkäät peilit on mahdollista tilata myös ravintolan sisustusta varten Rörfokus-verkkokaupasta. Valikoimasta löytyy niin ajattoman klassisesti muotoiltuja peilejä kuin huomiota herättäviä peilejä persoonallisemman tyylin omaavan ravintolan sisustukseen. Seuraavaksi esittelemme sinulle 4 syytä sille, millä tavoin peilien sijoittaminen ravintolaan voi parantaa miljöön viihtyvyyttä hetkessä.

1. Peilit luovat illuusiota suuremmasta tilasta

Sijoittamalla suuria peilejä pieneen ravintolaan, voit luoda hetkessä illuusion todellisuutta suuremmasta tilasta. Lattiasta kattoon yltävän peilin sijoittaminen esimerkiksi ruokasalin päähän auttaa kiinnittämään asiakkaiden huomion heti, kun he astuvat sisään.

2. Peilit ruokasalissa luovat fengshuita

Tuhansia vuosia vanhaan kiinalaiseen ympäristöoppiin perustuvan fengshuin mukaan peilien sijoittaminen ruokasaliin luo positiivista energiaa. Vaikka et ravintoloitsijana itse uskoisikaan fengshuin voimaan, voi peilien sijoittaminen ruokasaliin saa tilan näyttämään myös täydemmältä, mikä puolestaan myy ravintolaasi ilmaiseksi myös ohi käveleville potentiaalisille asiakkaille – kaikkihan sen tietävät, että täydeltä vaikuttava ravintola houkuttelee aina sisälle enemmän uusia asiakkaita kuin tyhjä ravintola!

3. Peilit luovat valoa tilaan

Peilien sijoittaminen ravintolaan auttaa tekemään salista valoisamman ja mikä parasta – tämä kikka ei varmasti heijastu sähkölaskussa! Päivän aikana ruokasali ei välttämättä tarvitse ollenkaan keinotekoista valaistusta, sillä peilit heijastavat luonnonvaloa ympärilleen, minkä ansiosta asiakkaat pääsevät nauttimaan valaistusta tilasta ilman keinotekoista valoa. Näin sekä luonto että lompakko kiittävät!

4. Peilit voivat toimia myös taideteoksena

Erimuotoisten ja -kokoisten peilien sijoittaminen niille ehkä hieman odottamattomaan paikkaan voi tehdä peileistä myös todellisia taideteoksia. Mikä parasta, peileillä sisustaminen tarjoaa todella monipuolisia vaihtoehtoja niin ravintolaan kuin ravintolaan, joten sillä ei ole väliä, hakeeko ravintolasi miljöö modernia nykyaikaista sisustusta vai kodikkaan leppoisaa tunnelmaa.

ashe