Baarit maailmalla

Makumatkalle Brittein saaren baareihin – näillä vinkeillä se onnistuu

Kun monen epätodennäköisenäkin pitämä Iso-Britannian ero Euroopan Unionista saatiin viimein päätökseensä, oli monen mielen päällä yksi seikka: miten matkustamisen nyt käy? Euroopan Unionin jäsenyys takasi viisumivapaan liikkumisen alueella kaikkien jäsenmaiden kansalaisille, mutta entä sitten, kun jäsenmaa irtautuu sopimuksesta? Erityisen suurena huoli näkyi etenkin olutharrastajien parissa. Ei ole ollenkaan ennenkuulumatonta, että harrastajat ovat tehneet jopa muutamia reissuja vuodessa Brittein saarille, pubien ja juottoloiden luvattuun maahan, kolutakseen läpi maan klassisia pubeja ja saadakseen nauttia niiden antimista.

Onneksi pian saatiin kuitenkin hengähtää helpotuksesta ja laittaa laadukas matkalaukku taas menovalmiuteen, kun saatiin tieto siitä, että Euroopan unionin alueelta matkustelu onnistuu maahan vastakin viisumivapaasti tietyin aikarajoittein. Tämä oli suuri helpotus paitsi olutharrastajakonkareille, myös heille, jotka ovat vasta olleet ensimmäisen reissunsa suunnitteluvaiheessa.

Oletko sinäkin kenties haaveillut tekeväsi makumatkan halki Brittilän baarien? Siinä tapauksessa tämä artikkeli on suunnattu juuri sinulle – täältä voit poimia parhaat vinkit siihen, kuinka saat matkan Britannian pubeissa sujumaan mahdollisimman jouhevasti. Näiden vinkkien avulla vältyt katastrofeilta, säästät rahaa ja nopeutat turhaa odottelua – toisin sanoen siis teet reissustasi kaikin puolin paremman!

Ammattilaisen vinkit parempaan olutmatkaan

Haluatko päästä reissulle, jolla saat hemmotella makunystyröitäsi tavalla, johon mikään muu ei kykene? Siinä tapauksessa olutmatka Britanniaan on valintasi! Poimi alta monivuotisen olutharrastajan 5 tärkeintä vinkkiä onnistuneeseen olutmatkaan.

  • 1. Kokeile pubin erikoista

Jokaisessa pubissa on yleensä ainakin yksi erityinen, vain kyseisessä pubissa tarjolla oleva erikoisuus. Älä missaa näitä! Jos koko pulju on valmis ottamaan keulakuvakseen juuri tämän juoman, siltä ei voi odottaa kuin erittäin paljon. Todennäköisesti et mene vikaan ja tulet taatusti maistaneeksi jotain, mitä et muualta saa! Miksi menisit Britanniaan juomaan samaa olutta kuin Pasilan baareissa on tarjolla?

  • 2. Valitse yöpymispaikaksi bed and breakfast

Kun kerran lähdet nauttimaan aidosta brittiläisestä elämyksestä, tee se kunnolla. Sen sijaan että majoittuisit viiden tähden tutuissa hotelleissa, valitse majapaikaksi paikallisia bed & breakfast -hostelleja – englantilaista elämää parhaimmillaan!

  • 3. English Breakfast ja olut ovat loistokombo

Kuka sanoi, että olutta juodaan vain iltaisin? Tuhti English breakfast ja olut sopivat yhteen kuin paita ja peppu ja tuovat esille toistensa parhaat puolet. Puhumattakaan siitä, että niitä tarjoillaan yleensä kätevästi saman katon alla. Jälleen kokonaisvaltainen elämys, jonka aikana todellakin tietää olevansa Briteissä.

  • 4. Kierrä rohkeasti koko maata

Paras vinkki onnistuneeseen matkaan – älä jää jumiin yhdelle alueelle! Jos pyörit vaikkapa vain Lontoon pubeissa, tulet saamaan hyvin ohuen käsityksen siitä, mitä englantilainen pubikulttuuri oikeastaan on. Jos sen sijaan uskaltaudut lähtemään vaikkapa rannikkoseuduille ja pohjoiseen, saat heti elämykseesi lisävivahteita.

  • 5. Valitse kohteeksi pikkupubeja

Sen sijaan että koluaisit läpi kaupungin suurimpia ketjujuottoloita, keskity pieneen ja paikalliseen. Kun vierailet yksityisen omistamassa pubissa, saat palvelua rakkaudella ja tuet yrittäjää. Saat todennäköisesti myös maistaa jotakin sellaista, mitä ei muualta saa. Kuvia nähtävyyksistä voi katsella vaikka kotoa käsin, mutta maailman parhaita makuja ei voi maistaa sähköisesti – ota niistä siis kaikki irti!

ashe