Baarit maailmalla

Kahvilan sisustuksella voi muuttaa paljon

Turhan usein ajatellaan, että kahviloista ja baareista haetaan vain sitä itseään, eli ravitsemusliikkeiden palveluita ruuan ja juoman muodossa. Yhä useampi on kuintenkin alkanut kiinnittää huomiota myös siihen, millaisessa kahvilassa tai baarissa asioi. Niiden ulkonäkö ja ympäristö noin ylipäänsäkin on alkanut olla yhä tärkeämpi tekijä, kun asiakas valikoi, millaiseen yritykseen rahansa kantaa.

Varsinkin näin koronapandemian aikana, jolloin monella on vähemmän rahaa käytössään ja toisaalta kahviloiden toiminta on ennennäkemättömän rajoitettua, todella moni on alkanut miettimään, mistä paikasta tulisi se vakiopaikka. Ravintoloiden sulku oli myös mahdollisuus monille kahviloille tehdä pientä pintaremonttia, kun asiakkaat olivat muutenkin poissa.

Mitä sisustuselementtejä kannattaa hankia ensimmäisenä?

Sisustuselementtien hankinta on kahvilalle tai baarille aina investointi. Tällaisia hankintoja on syytä puntaroida ja miettiä, miten ne vaikuttavat tilassa viihtymiseen. Tästä saa tehtyä niin pikkutarkkaa työtä kuin vain itse haluaa. Yleensä asiakaskunnan oppii tuntemaan melko nopeasti ja varsinkin vakioasiakkaat saattavat tarjota parannusehdotuksia, joita muuten joutuu kalastelemaan ja kyselemään sivulauseissa asiakkailta.

Sisustukseen voi ottaa muutamankin eri lähestymistavan. Toisaalta kannattaa erottua joukosta ja se onnistuu esimerkiksi ainutlaatuisilla sisustuselementeillä, joita ei muualla ole. Itse ravintolapalveluiden lisäksi jokin tavallisuudesta poikkeava rekvisiitta saattaa olla suoranainen vetonaula. Moni arvostaa kuitenkin yksinkertaista, valoisaa ja avaralta vaikuttavaa tilaa. siksi, jos nyt pitää mainita yksi yksittäinen ostos, kannattaa kahvilaan hankkia peilejä Pyöreä peili on näppärä, sillä siinä ei ole teräviä kulmia ja ne sopivat melkeinpä millaisille seinille tahansa. Nätti pyöreä peili tuo tilaan ennen kaikkea avoimuutta. Ihan joka kulmassa ei tarvita edes valoja, mikäli peilit on asennettu oikein.

BGA:n verkkokaupasta löytyy paljon pyöreitä peilejä ja niitä on saatavissa kaikissa kokoluokissa, joten jokaiseen tilaan löytyy varmasti omansa: halkaisija vaihtelee 20–110 sentin välillä. Lisäksi saatavilla on soikeita kokovartalopeilejä. BGA on erikoistunut pyöreisiin pelileihin, koska pyöreä muoto on siro, aina ajankohtainen ja luokseen kutsuva. Verkkokaupasta löytyy myös telineitä, joiden avulla pienempiä malleja saa asennettua esimerkiksi vessaan tavallista tyylikkäämmin.

Sisustamalla viihtyisämpi työympäristö

Etätyön yleistyessä jotkin baarit ja kahvilat ovat onnistuneet erottumaan edukseen oivallisina paikkoina tehdä työtä pienten virvokkeiden ääressä. Liikkeenharjoittajilla on kuitenkin villisti eroavia kantoja siihen, saako tiloihin tulla tekemään töitä kannettavalla: osa kieltää tietokoneet kokonaan, kun taas osa suorastaan haluaa kahvilaansa etätyöläisiä.

Täytyy muistaa, että kahvila on myös työpaikka: mitä mukavammalta sinne meno tuntuu, sitä iloisemmin työntekijätkin palvelevat asiakkaita. Tämä taas kasvattaa kahvilan tai baarin mainetta ja tuo paikalle uusia asiakkaita. Oman henkilökunnan toiveiden kuuleminen sisustuksessa on tärkeää varsinkin sellaisten liikkeiden kohdalla, jotka etsivät mahdollisimman pitkäksi aikaa sitoutuvia ammattilaisia, vaikka ravintola-alalla ollaankin totuttu väen melko nopeaan vaihtumiseen.

ashe