Baarit maailmalla

Helsinkiläisiä, perinteistä suomalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita

Perinteinen suomalainen on maukasta ja puhtaista raaka-aineista valmistettua aitoa lähiruokaa. Perinteistä suomalaista ruokaa löytyy jokaiseen makuun niin keittoina, pataruokina, laatikkoina, uuniruokina kuin myös ruoan kruunavina herkullisina kastikkeina.

Pääkaupunkiseudun suomalaiset ravintolat tarjoavat jokaiselle huolella valmistetun makuelämyksen perinteisten suosikkimakujen muodossa.

Helsingissä voi istuutua valmiiseen pöytään niin yksin, kuin yhdessä perheen tai ystävien kanssa ja nauttia upeista makuelämyksistä. Perinteinen ruoka maistuu jokaiselle myös syntymäpäivillä, pikkujouluissa, yritysten omissa tilaisuuksissa, hääjuhlissa ja kaikissa muissa elämään kuuluvissa asioissa. Isompien ryhmien tullessa ruokailemaan ja nauttimaan on pöytävaraus etukäteen aina pakollinen.

Helsinki

Pääkaupunkimme Helsinki tarjoaa laajan kattauksen erilaisia perinteisiä suomalaisia ruokia tarjoavia ravintoloita.

Helsingissä ja kaikkialla pääkaupunkiseudulla ravintoloita on ollut jo pitkään, eli 1920-luvulta lähtien, ja perinteiset maut ovat aina miellyttäneet

aikamme suurimpia julkisuudessa eläneitä ihmisiä, kuten

Marsalkka Mannerheimia ja monia muita tunnettuja henkilöitä.

Monet ruokapaikat ovat tulleet alueensa tunnetuiksi maamerkeiksi, ja osa on onnistunut säilyttämään myös alkuperäisen ulkoasunsa, joka tekee niistä kulttuurihistoriallisesti hyvin arvokkaita kohteita. Tarjolla on monia perinteisiä suomalaisia herkkuruokia ja joissakin on mukana myös pirteä ja maukas vivahde venäläistä kulttuuria, puhtaita skandinaavisia makuja ja aidon Lapin arvokkaan luonnon aromeita.

Konstan Möljä

on karjalaisia ruokaperinteitä taidolla vaaliva ruokaravintola, joka on upean merihenkinen eikä jätä kenenkään vatsaa tyhjäksi. Laiturilta tai tuttavallisemmin möljältä voi laskeutua suoraan herkullisen aterian pariin. Buffet-ruoka on kotitekoista ja gluteenitonta. Raikkaan värikäs ja runsas salaattipöytä tarjoaa maistuvia kasvisvaihtoehtoja. Kauniisti asetellut, herkulliset jälkiruoat tuovat veden kielelle ja pitävät makeannälän kaukana pitkään. Paikasta löytyvät myös A-oikeudet.

Ravintola Kuu

on tarjonnut makunautintoja jo monen sukupolven ajan, eli aina 1960-luvusta lähtien. Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta valmistaa perinteiset skandinavialaiset ja suomalaiset herkkuruoat, jotka nautitaan parhaiden juomien ja viinien kera. Ravintola Kuun löydät mainiolta sijainnilta Helsingin Töölönkadulta.

Ravintola Savoy

on upea luksusravintola, joka on palvellut asiakkaitaan jo 1930-luvulta lähtien.

Ravintola on aikoinaan ollut yksi Marsalkka Mannerheimin vakituisista suosikkipaikoista. Mannerheimin suosikkiateriat löytyvät ruokalistalta edelleen tänäkin päivänä. 1930-luvun lopulta peräisin oleva, Aallon pariskunnan kädenjälkeä oleva sisustus on ajaton ja luo nautinnolliselle ravintolakokemukselle upeat puitteet.

Sea Horse

Tämä paikka henkii suomalaista kulttuuria ja on toiminut alueen maamerkkinä aina perustamisestaan 1930-luvulta lähtien. Herkullisine juomineen ja viineineen paikka on todella tutustumisen arvoinen.

Ravintola Saaga

tarjoaa aitoa Lapin taikaa ja pohjolan runsaita herkkuja keskellä pääkaupunkiseutua. Menu sisältää aidon ja puhtaan Lapin luonnon

tuottamia, jäljittelemättömiä makuelämyksiä. Sisustus on täysin aitojen lappalaisten käsialaa, muun muassa Lapista kotoisin olevien käsityöläisten kädenjälkeä on nähtävillä.

Ateljé Finne

Kuuluisan kuvanveistäjän Gunnar Finnen ateljee sijaitsi 1920-luvulla samassa osoitteessa kuin tämä 1960-luvulta saakka toiminut ravintolakin. Ravintola Finnen lautasilta löytyy puhtaita suomalaisia makuja, jotka on valmistettu aidoista suomalaisista raaka-aineista.

Ravintola Elite

Ravintola Elite on toiminut muun muassa kulttuurivaikuttajien, kuten https://www.partyking.fi, ja taiteilijoiden hengailutilana aina 30-luvulta lähtien. Lautasilta löytyy niin perinteisiä suomalaisia makuja kuin kansainvälisiä tuulahduksiakin. Seiniä koristavat vakioasiakkaiden teokset.

Helsingistä ja muualta pääkaupunkiseudulta löytyy runsaasti upeita, tutustumisen arvoisia ravintoloita, joten ei siis muuta kuin herkuttelemaan.

ashe