Baarit maailmalla

Lähde ruokamatkalle Lappiin

Tervetuloa Lappiin!

Lapissa yhdistyvät ainutlaatuisesti sekä suomalainen puhdas luonto että paikallinen ja kansainvälinen keittiö. Tiesitkö, että lappilaiset raaka-aineet edustavat puhdasta luontoa aidoimmillaan. Lapin ainutlaatuinen ruokaperinne näkyy kaikkialla lappilaisissa kahviloissa, ravintoloissa ja tilausravintoloissa. Lapissa voit maistella paikallisia herkkuja myös luonnon omassa ravintolassa perinteisen nuotion äärellä.

Lapin pienet ja isot kahvilat, baarit, pubit, yökerhot sekä ruoka- ja musiikkiravintolat ottavat vierailijan aina lämmöllä vastaan. Suomalaisten perinteisten juhlien, kuten joulun aikaan voi nauttia paitsi ihanasta Lapin joulumaasta myös laadukkaiden ravintoloiden herkkuja pursuavista pikkujoulu- ja joululounaspöydistä.

Lappilainen ruokakulttuuri on todella ainutlaatuista

Tutustuminen aitoon lappilaiseen ravintolaan paikallisine herkkuineen avartaa jokaisen vierailijan maailmankuvaa ja tietoisuutta siitä, miltä maistuu aito oikea ruoka. Lapin kauniit kullanhohtoiset hillat, monet paikalliset kalalajit, poro monin eri tavoin valmistettuna, riista, marjat ja sienet ovat aitoa lappilaista luonnon rikkautta parhaimmillaan. Lappilainen ruokakulttuuri jakaantuu kolmeen alueeseen, joista ovat edustettuna Enontekiön Saamelaisalue itäisine ja läntisine vaikutteineen, Kemi-Ounasjokivarren alue itäisine ruokakulttuurineen sekä läntisen ruokakulttuurin ainutlaatuinen Tornio-Muoniojokilaakson alue.

Lappilainen ruoka valmistuu kuivaamalla, hapattamalla, savustamalla, keittämällä, paistamalla, jäähdyttämällä ja suolaamalla, siinä tiivistettynä lappilaisen ruoanlaiton kulmakivet. Perinteiset valmistustavat takaavat ruoan ainutlaatuisen maistuvuuden, joten ei muuta kuin tutustutaan seuraavaksi aitoihin lappilaisiin ravintoloihin, baareihin ja yökerhoihin.

Lapin ravintolat ovat alansa huippuja

  • Ravintola Niili

Haluaisitko hemmotella itseäsi ja läheisiäsi todella maukkaalla, lapin aidolla herkkuaterialla? Tiesitkö, että useimmille Lapin matkailijoille paikallinen ruoka on yksi erittäin hyvä syy tulla tarunhohtoiseen Lapin ihmemaahan. Ravintola Niili Rovaniemen Valtakadulla tarjoaa paikallisia herkkuja, kuten vaikkapa savustettua poronpaistia, aitoa lapin lohta tai siikaa, puikuloista valmistettua perunalaatikkoa, perunamuusia karpalo tai puolukkahillolla, sienipaistosta ja juustoleipää lapin soiden aarteen hillan kera. Maukkaampaa ei voi Suomesta löytää!

  • Ravintola Nest

Ravintola Niilin “pikkusiskona tunnettu” Ravintola Nest sijaitsee lähistöllä, eli Ravintola Niiliä vastapäätä kadun toisella puolella. Astu sisään taidolla sisustettuun ravintolaan, jossa matkailijaa odottaa aitoon puuveneeseen valmistettu suussa sulava buffetpöytä herkkuineen. Ravintola Nestin monipuoliseen ruokatarjontaan kuuluu olennaisena osana myös herkullinen keitto, leivät, juomat ja suussa sulava jälkiruoka täynnä aitoa Lapin luontoa.

Klassiset ja luonnonläheiset sisustusvalinnat saavat ruokailijan miettimään oman kotinsa tämänhetkistä ja tulevaa sisustusta. Sisustaisinko peileillä, tauluilla, uusilla huonekaluilla tai vaikkapa näyttävillä matoilla? Aito perinteinen villamatto kruunaa aina kaiken sisustuksen, ja mikä hienointa sellaisia on saatavilla verkossa. Ei siis muuta kuin tutustumaan.

  • Lappi Areena

Lappi Areenalla sijaitsevat pubit ovat avoinna monissa paljon yleisöä keräävissä tapahtumissa, kuten Mestis -jääkiekko-otteluissa sekä esimerkiksi messuilla että muissa mielenkiintoisissa tapahtumissa. Lappi Areenalla on myös tilausravintola ja kioskeja, jotka palvelevat tapahtumien aikana.

  • Santasport Lapin Urheiluopisto

Santasport Lapin Urheiluopisto sijaitsee Lappi Areenalla useine ravintolavaihtoehtoineen. Ravintola Puhti Santasportin yläkerrassa tarjoaa aamiaista, lounasta, päivällistä ja iltapalaa, joten ei muuta kuin maistelemaan aitoa Lapin tunnelmaa.

  • Buusti Lounge & Deli

Buusti Lounge & Deli tarjoaa herkullista purtavaa, kuten välipalaa ja hampurilaisannoksia anniskeluoikeuksin. Lappi Areenalta löytyvät myös Pub Väliaika, Karjala Pub, Roki Klubi ja Pub Harmaa Kulma joihin kannattaa tutustua erilaisten tapahtumien aikana.

Yökerhot ja baarit kutsuvat viihteelle

Lappiin on yleisesti tultu hiihtämään, pyöräilemään, kalastamaan, valokuvaamaan, vaeltamaan ja nauttimaan Lapin ainutlaatuisesta kauneudesta. Lomailuun ja matkailuun kuuluvat olennaisena osana myös rentoutuminen ja viihde. Lähdetään siis tutustumaan paikallisiin baareihin ja yökerhoihin.

  • Scandic Pohjanhovi

Scandic Pohjanhovi tarjoaa matkailijoille viihdyttävää tanssimusiikkia luokseen kutsuvan tanssilattian kera sekä kaupungin viihdyttävimmän yökerhon. Ainutlaatuisessa yökerhossa on kaikkiaan yli 400 asiakaspaikkaa, kun Karaoke Bar puolestaan tarjoaa yhteensä 80 laadukasta asiakaspaikkaa.

ashe