Miksi syödä ulkona?

Miksi ruoka on hyvä syy matkustaa?

Matkustaminen on monelle mieluinen asia ja se sisältää nähtävyyksien katsomista, uusien ihmisten tapaamista, sekä uuteen kulttuuriin syventymistä. Tietenkään ei tule unohtaa ikimuistoisia kuvia, tai usein matkojen parasta puolta, eli ruokaa! Eri alueilla ruoka maistuu hyvin erilaiselta ja perinteiset valmistustavat ovat aina uusi kokemus. Tämän takia ruoka onkin yksi parhaimmista syistä matkustaa uusille alueille!

Kokeillaan ennennäkemättömiä ruokia

Kotimaassa on omat herkulliset perinteet ruokien suhteen, mutta samalla ei päästä maistamaan uusia makuja. Matkustaminen avartaa sekä mieltä, että makuhermoja ja antaa kokemuksia, joista ei voitu edes haaveilla. Thaimaassa päästään maistamaan suussa sulavaa kookoskeittoa, kun taas Meksikossa tulinen ruoka tekee terää. Uudet ruuat voivat hyvinkin olla herkullisimpia, ja edullisimpia, asioita, joita koskaan päästään maistamaan! Tämä voi myös tuoda mainion syyn vierailla paikalla uudestaan.

Tuttujen ruokien maistaminen uudella sävyllä

Vaikka täysin uusien ruokien maistaminen on aina hieno elämys, voidaan myös tuttuun ruokaan saada uutta vivahdetta. Esimerkiksi juustot Italiassa ovat paljon maukkaampia kuin kaupan tuotteet ja myös ruuan rakenne riippuu paljon siitä, kuinka tuoretta se on ja miten se on tehty.

Ruoka auttaa oppimaan kulttuurista

Paikalliseen kulttuuriin uppoaminen onnistuu hyvin pitkälle ruuan avulla, sillä ruualla on paljon kerrottavaa. Esimerkiksi Costa Ricassa mottona on puhdas elämä ja ruoka on hyvin pitkälle riisin, kasviksien ja lihan ympärille tehty lautanen. Kaikki on tuoretta, maistuvaa ja yksinkertaista, kuten koko maan kulttuurikin. Ranskassa taas keittiö on monimutkaisempi ja tämä antaa kuvaa sekä kulttuurista, että paikallisten mielen syövereistä. Kalliit juustot, hienot jälkiruuat ja herkulliset lihat tukevat kaikki sitä sivistynyttä ja hienostunutta ilmapiiriä, johon ranskalaiset ovat tottuneet.

Ruoka yhdistää ihmisiä

Mikään ei ole hauskempaa, kuin uusien ruokien kokeileminen perheen ja ystävien kanssa. Tämä vahvistaa olemassa olevia suhteita ja voi helposti tuoda yhteen myös uusia tuttavuuksia, jotka haluavat tutustua uuden maan ruokiin, tai kertoa oman keittiön tuotoksista. Ruoka tekee kaikesta hauskempaa ja sen ympärille on helppo rakentaa rikasta keskustelua.

ashe