Baarit maailmalla

Maailman kalleimmat drinkit

Usein baari vierailun jälkeen saadaan huima lasku, vaikka olisi tilattu vain muutama juoma, tai yksi koktaili. Kymmenien eurojen hinnat saavat useimmat kalpenemaan, mutta mitä tapahtuu kun yhden ainoan koktailin hinta nousee kymmeniin tuhansiin? Vaikka tilannetta rauhoittaakin herkullisen drinkin jälkivaikutus, on se silti shokki monelle. Kultaiset lasit, timantit ja rubiinit ovat vain muutamia yksityiskohtia, jotka kuuluvat maailman kalleimpiin koktaileihin!

Mai Tai Irlannissa

Merchant hotellissa päästään kokeilemaan Mai Tai drinkkiä, jossa käytetään samaa rommia, mitä käytettiin ensimmäisessä Mai Tai juomassa, vuonna 1944. Mai Tai sisältää siirappia, appelsiini curacaota, vaaleaa sekä tummaa rommia ja se tarjoillaan jäiden, sekä lime viipaleen kanssa. Juoman hinta on reilu 1 000 € ja jos rommia halutaan pullollinen, tulee tähän varata lähes 30 000 €!

Sidecar Pariisissa

Tämä on yksi klassisimmista koktaileista ja se löytyy Bar Hemingwaystä. Juoma sopii modernin klassiseen Gatsby tunnelmaan ja siihen kuuluu 1865 valmistettu Ritz samppanja konjakki, Cointreau likööri ja ripaus sitruunamehua. Juoma sai alkunsa jo vuonna 1823 ja yhden lasillisen hinta on noin 1 500 €.

Kosiminen tyylillä

New Yorkissa päästään nauttimaan ainutlaatuisesta drinkistä, jonka pohjalla kilmaltelee upea timanttisormus. Jos tätä juomaa halutaan päästä maistamaan, tulee tilaus tehdä 72 tuntia aikaisemmin ja hintahaarukka alkaa noin 10 000 eurosta.

The Winston Australiassa

Winston Churchillin mukaan nimen saanut drinkki tarjoillaan Shane Warnen omistamalla klubilla ja tämän juoman valmistamiseen kuluu useita päiviä. Juoman hinta on noin 10 000 € ja siinä käytetty konjakki, eli vuoden 1858 Croizet, maksaa noin 150 000 € pulloa kohden. Mikäli koko pulloon, tai edes drinkkiin, ei ole varaa, voidaan konjakkia maistaa shotillinen, jolloin hinta on vain vaivaiset 5 000 €.

Timanttinen Martini

Tokion Ritz-Carltonissa päästään maistamaan martinia timanttisella höysteellä. Lasin pohjalla kimaltelee 1 karaatin timantti ja juomalla on hintaa yli 17 000 € verran. Koska timantti ei ole kovin iso, kannattaa varoa nielemästä sitä, tai pahimmillaan rahaa heitettiin suoraan viemäriin… Muuten juoma koostuu Grey Goose vodkasta ja limestä.

Ruby Rose Yhdysvalloissa

Tämän juoman hinta on yli 35 000 €, millä saisi jo ostettua hyvin paljon muita asioita, tai maksettua vaikka käsirahan asuntoon! Juomaan kuuluu Hanger One vodka, erityinen hedelmäjuoma, tuore viinirypäle mehu, tuore granaattiomena mehu, sekä lusikallinen ruusun vettä. Tämä uniikki juoma sisältää myös 4 karaatin rubiinin, joka kimaltelee lasin pohjalla. Juoma oli erityinen kampanja vuonna 2013, kun sitä tarjottiin paikan 40 vuotis juhlien aikana!

ashe