Ravintoloiden maailma

Uskallatko kokeilla näitä ruokia?

Maailma on täynnä omituisia ruokia ja eksoottisia vaihtoehtoja. Tästä listasta löydät sellaisia herkkuja, joita Suomesta ei ainakaan löydy!

Paistettuja matoja

Perussa päästään maistelemaan kookospuissa viihtyviä matoja, vartaiden muodossa. Amazonin viidakossa nämä madot paistetaan avotulella ja oikein valmistettuna ne maistuvat grillatulta kanalta. Mikäli proteiinipitoinen mato kypsennetään väärin, odottaa matkaajaa makuelämys, jota voidaan kuvata lähinnä mätääntyneeksi puuksi.

Islannin herkkuja

Islannissa päästään maistamaan haita, mikä valmistetaan hyvin erikoisella tavalla. Koska liha on raakana myrkyllistä, sen annetaan pilaantua maassa kuukausia ja tämän jälkeen se ripustetaan sään armoille, muutamaksi lisäkuukaudeksi. Useimmat ensikertalaiset kauhistuvat makua ja paikalliset käyttävät sitä tapana erotella pojat miehistä!

Meritupet Chilessä

Chilen rannikolta pyydystetyt meritupet ovat koripallon kokoisia ja kumisen, kivisen kuoren alla sykkii pieni solukko, mikä on paikallinen herkku. Makua kuvaillaan jodin ja kalaöljyn sekoitukseksi, mutta sitruunalla höystettynä se on löytänyt tiensä monen suosikki listalle.

Käynyttä rauskua Koreassa

Etelä.Koreassa päästään maistamaan käynyttä rauskua, joka tuoksu on kuin vessan siivoton lattia. Annos on kuitenkin noussut suureen suosioon, vaikka ravintolassa vierailun jälkeen koko poppoo tuleekin haisemaan lähinnä käymälältä.

Korallimatoja Samoalla

Samoan koralliriutoilla asuu pieniä matoja, jotka poistuvat kodeistaan muutaman vuoden välein. Näinä hetkinä paikalliset lähtevätkin kalastamaan niitä verkkojen kera ja syövät ne joko raakana, maustettuna tai leivän päällisinä. Maku on lähinnä käyneen maksan tasoa, mutta hauska sininen väri tekee jokaisesta ruuasta hiukan eksoottisemman kokemuksen.

Merikurkkua Alaskassa

Alaskan vesistä löytyy monenlaisia herkkuja, joista merikurkku on vain yksi. Sen valmistamiseen ei mene kuin muutama minuutti ja soija kastikkeen kanssa maku on hyvin ainutlaatuinen. Voinen, hiukan kaalin makuinen merieläin onkin unohtumaton makuelämys.

ashe