Ravintoloiden maailma

Maailman vaarallisimmat ruuat

Kun mietitään vaarallisia ruokia, mieleen tulee usein eksoottiset annokset, joita vain harvat pääsevät maistamaan. Tästä listasta löytyy joitain vaarallisimmista aterioista, joita vain uskaliaimmat matkaajat maistelevat!

Pallokala on tunnetuimpia riskejä

Pallokalan tarjoaminen ruuaksi on jopa kielletty useissa maissa, sillä se on yksi myrkyllisimmistä ruoista maailmassa. Tämä kala tulee valmistaa juuri tietyllä tavalla, tai muuten se on 1 200 kertaa myrkyllisempää, kuin syanidi! Pallokalaa myrkyllisempää ruokaa onkin vaikea löytää, sillä se voi tappaa aikuisen ihmisen hetkessä.

Juusto herkku Sardiniasta

Sardinian perinteisiin ruokiin kuuluu Casu Marzu juusto, mikä saa perinteisen homejuuston kalpenemaan. Juusto on täynnä eläviä matoja, jotka osittain mädättävät juustoa ja antavat sille ominaisen rakenteen. Tätä herkkua ei päästä maistamaan kovinkaan monessa paikassa, sillä useat valtiot ovat kieltäneet sen hygieniaan liittyvistä syistä.

Mustekalat hyökkäykseen

Koreassa tarjottava Sannakji annos on ruuan kanssa taistelua, hiukan liian vakavissa merkeissä. Annos koostuu juuri tapetusta mustekalasta, mitä ei valmisteta lainkaan. Lonkerot kiemurtelevat vielä lautasella, mikä tarkoittaa sitä, että hermot ovat vielä toiminnassa. Mustekala voikin hyökätä ruokailijan kimppuun, esimerkiksi tarttumalla imukupilla kurkkuun, kun palasta yritetään niellä. Tämä annos vaatiikin noin 6 henkeä vuosittain, juurikin tukehtumisen takia.

Harvat näistä herkuista kuulostavat riskin arvoiselta, mutta jos ruokailuun halutaan lisää jännitystä, voidaan niitä kokeilla!

ashe