Ravintoloiden maailma

Maailman kalleimmat ravintolat

 Tästä listasta löydät maailman kalleimpia ravintoloita, aina merenalaisista kokemuksista uskomattomiin virtuaalisiin elämyksiin, joita makunystyrät, tai kukkaro, eivät unohda kovinkaan pian!

Ithaa – Ravintola meren pohjassa

Melkein 5 metrin syvyydessä, Intian valtameressä, sijaitseva lasinen ravintola on uskomaton elämys. Lasisen kuvun alle mahtuu kerrallaan ainoastaan 14 vierasta ja tarjolla on upea, 180 asteen näkymä koralliriutoille. Meriruokaan erikoistunut ravintola tarjoaa illallisen noin 320 € hintaan ja se voi hyvinkin olla hintansa väärti, sillä samalla päästään katsomaan kuinka hait ja muut meren eläimet vaeltavat ympärillä.

Per Se – Luksusta parhaimmillaan

Pienet annoskoot ja korkeat hinnat ovat New Yorkissa sijaitsevan Per Se ravintolan erikoisuus, mutta makuelämykset ovat vertaansa vailla ja ruokien asettelu on kuin taidetta. Erityisen suosittu on ravintolan simpukka ja herne erikoisannos, jota seuraa 8 muuta ruokalajia. Mistään ruokalajista ei löydy samoja aineksia, joten jokainen annos tulee maistumaan täysin erilaiselta.

Alain Ducasse – Ranskalaista tyyliä lattiasta kattoon

Pariisi tunnetaan tyylistä ja kulttuurista, mikä näkyy myös tämän ravintolan sisustuksessa. Plaza Atheneella sijaitsevassa ravintolassa vierailijat pääsevät nauttimaan illallisesta istumalla ruostumattomasta teräksestä tehtyihin koteloihin ja ihailemalla tuhansista kristalleilleista koottuja kattokruunuja. Annoksissa on keskitytty paljon terveelliseen ja luontoystävälliseen ruokavalioon, eli tarjolla on kasviksia, kaviaaria, sekä linssejä. Alkupaloista maksetaan noin 150-250 € kappaleelta, kun taas jälkiruoka keventää kukkaroa vähintään 50 € verran.

SubliMotion – ruokaa, taidetta ja teknologiaa

Espanjan Ibizalla sijaitseva SubliMotion ravintola maksaa vierailijalle 1 500 € henkilöä kohden. Tämä sisältää yhden paikan 12 hengen pöydässä ja 20 annoksen menun. Kokkina toimii Michelin palkittu ammattilainen, joka on onnistunut yhdistämään taiteen, maut ja teknologian kokemukseksi, mikä hemmottelee makuaistien lisäksi jokaista muutakin aistia. Ravintolassa pääsee vierailemaan kesäkautena ja menu vaihtelee vuosittain, eli useamman kerran vierailijat pääsevät silti kokemaan jotain uutta. Huoneen seinät vaihtavat tunnelmaa ja näkymää sen mukaan, minkälainen ympäristö annokselle halutaan luoda.

Argawa – lihansyöjien paratiisi

Tokiossa sijaitseva Argawa tunnetaan lihansyöjien paratiisina, sillä tämä ravintola on erikoistunut herkullisiin pihveihin. Yhdestä annoksesta maksetaankin helposti useita satoja euroja, mutta vastineeksi saadaan suussa sulava pihvi, josta voidaan nauttia ravintolan hämärissä nurkissa.

Maison Pic – Ranska valtaa jälleen

Maison Pic ravintolasta löytyy yksi maailman kuudesta naispuolisesta kokista, joka johtaa kolmen tähden Michelin ravintolaa. 9 annoksen menu maksaa yli 300 € ja sen aikana päästään maistelemaan mitä erikoisempia makuja, aina välimeren antimista riistaan ja itämaisiin ainesosiin asti.

Hotel de Ville

Sveitsissä sijaitseva kolmen tähden Michelin ravintola on ottanut viitteitä ranskalaisesta keittiöstä. Menusta löytyy esimerkiksi 11 annoksen paketti, vaivaisen 400 € hintaan ja tämän aikana päästään maistelemaan suussa sulavaa lammasta, sekä sahramin taidokasta käyttöä. Rahaa kannattaa varata mukaan runsaasti, sillä hinta pomppaa mukavasti, kun lähdetään valitsemaan ravintolan runsaasta viini valikoimasta ruokaan sopivaa vaihtoehtoa.

Alain Ducasse

Tämä modernia ranskalaista keittiötä hyödyntävä ravintola on myöskin 3 Michelin tähden arvoinen. Kuuden annoksen menu vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja illallisesta maksetaan helposti 200 € henkeä kohden, kunhan valitaan listan edullisimpien vaihtoehtojen joukosta. Kun tähän lisätään vielä huomat, päästään tuhlaamaan kunnolla.

ashe