Ravintoloiden maailma

Maailman eksoottisimmat ravintolat

Jokaisella on todennäköisesti mielessä mielenkiintoinen ravintolaelämys, jota haluttaisiin kokeilla. Tästä listasta löytyy eksoottisimmat ja mielenkiintoisimmat ravintolat, mitä maailmasta löytyy.

Ruokailua luolassa

Italiassa sijaitseva Ristorante Grotta Palazzese on upea kokonaisuus. Meren rannalla olevaan luolaan sijoitettu ravintola on henkeäsalpaavan kaunis sisältä, pelkästään meren kaivertaman ympäristön takia, mutta sen lisäksi sen reunalta on suora pudotus alhaalla sinertävään mereen, mikä tekee ruokailusta henkeäsalpaavan kokemuksen usealla tavalla.

Vuoriston huipulla

Fanskassa sijaitseva Auguille Du Midi ravintola on melkein 4 kilometrin korkeidessa. Pilvien päällä kohoava vuorenhuippu on mainio paikka nauttia paikallisista herkuista ja ihailla ympärillä siintävää maisemaa. Lumiset vuorenhuiput, pilvet ja sinertävä taivas luovat taianomaisen kokemuksen.

Revontulia ihailemassa

Northern Lights Bar Islannissa on yksi maailman parhaimpia paikkoja ihailla revontulia. Ravintolasta kohoaa näkymät myös muuten arktisen kiehtovaan ympäristöön ja valtavat lasiset ikkunat mahdollistavat erinomaisen panoraama näkymän taivaalle.

Kirahveja kahviseurana

Keniassa sijaitseva Giraffe Manor on yksi harvoista paikoista, joissa päästään nauttimaan illallisesta, tai vaikka aamupalasta, kirahvien ja muiden eläinten parissa! Vanhassa hienossa kartanossa ruokaileminen olisi jo yksinään elämys, mutta suuret avoimet ikkunat kutsuvat paikalle myös kartanon eläimistöä, jonka joukossa kirahvit ovat varmasti näyttävin näky.

Hobittien matkassa

The Green Dragon Pub löytyy Uuden-Seelannin Hobbitonista ja kuten jo nimikin kertoo, se on tehty taru sormusten herran teemaan. Täällä jokainen matkaaja pääsee nostamaan jalat ylös ja nauttimaan kunnon oluesta, mahtavan pubi ruuan kera.

Kynttilöitä ja luolia

Keniasta löytyy myös toinen kiehtova ravintola, sillä Ali Barbours Cave ravintola on yksi upeimmista näyistä. Illalllinen nautitaan täysin kynttilän valossa ja näitä onkin aseteltuna luolastoon tuhansia.

Lumen ja jään maassa

Kemissä, koti Suomessa, sijaitseva lumilinna on yksi eksoottisimpia ravintoloita. Täysin jäästä ja lumesta tehdyn linnan sisällä päästään syömään jäisiltä pöydiltä, puisilla, porontaljoilla päällystetyillä, palleilla istuen. Upeat veistokset ja kuviot tekevät ravintolasta unohtumattoman ja kynttilän valo saa koko paikan hohkaamaan.

Ruokailua meressä polskien

Vaikka suurin osa ihmisistä onkin päässyt nauttimaan ruokailusta järvimaisemissa, vaikka laiturilla istuen ja varpaita liottaen, päästään Bora Boralla kokemus viemään uudelle tasolle. Ravintolan penkit ja pöydät on asetettu melkein metrin syvyyteen ja ruokailijoiden tuleekin kahlata paikalle. Kastumatta kokemuksesta ei siis selviä, mutta se on hyvinkin kokemuksen arvoinen uhraus.

Yksinäinen kivi merellä

Zanzibarilta löytyy yksi söpöimmistä ravintoloista, sillä tämä pieni ja vaatimattoman näköinen ravintola on rakennettu yksinäisen kiven päälle. The Rock niminen paikka tarjoaa upeat näkymät Intian valtamerelle ja tietenkin Afrikan saarimaisemaan. Mikään ei olisi parempi paikka nauttia meren antimista!

Ruokailu vesiputouksen juurella

Filippiineiltä löytyy ravintola, jossa päästään nauttimaan paikallisista herkuista vesiputouksessa. Muutaman metrin päässä putouksesta sijaitsevat pöydät ja tuolit pitävät varpaat mukavan kosteina, mutta katos suojaa pahemmilta roiskeilta.

ashe