Miksi syödä ulkona?

Ruokailu kotona vai ulkona?

Sekä kotona, että ulkona syömisessä on omat hyvät puolensa ja jokaisella on myös oma mielipiteensä asian suhteen. Tästä listasta löydätkin molempien hyvät puolet ja voit itse päättää, kumpi sopii juuri sinulle!

Kotona syömisen hyvät puolet

  • Terveelliset raaka-aineet: Kun kokataan kotona, voidaan itse päättää mitä suuhun laitetaan. Ravintolassa ei voida koskaan olla varmoja siitä, mitä annos sisältää, kuinka paljon sokeria tai öljyä on käytetty ja miten paljon kaloreita annoksessa on. Kotiruuan etu on se, että jokainen raaka-aine voidaan valita omaan ruokavalioon sopivaksi.
  • Sopivat annokset: Ravintoloissa ei päästä vaikuttamaan siihen, kuinka paljon ruokaa on lautasella. Tämä johtaa helposti tilanteeseen, jossa ruokaa on liikaa, tai liian vähän. Vaihtoehdoiksi jää ruuan ahtaminen, heittäminen pois, tai nälkäisenä lähteminen. Kotona voidaan itse määritellä kuinka paljon ruokaa lautaselle laitetaan ja loput voidaan säilöä seuraavan päivän varalle.

Ulkona syömisen hyvät puolet

  • Ammattilaisten valmistama ruoka: Kaikille ruuan tekeminen ei ole itsestäänselvää, joten jos omien taitojen suhteen ollaan epävarmoja, voi ravintola olla parempi vaihtoehto. Näin saadaan suhteellisen varmasti maukasta purtavaa.
  • Korkealaatuiset raaka-aineet: Varsinkin jos mennään suhteellisen hyväluokkaiseen ravintolaan, voidaan olla varmoja, että raaka-aineet ovat laadukkaita. Tämä auttaa myös kokeilemaan uusia ruokia ja makuja, joihin ei koti keittiössä eksyttäisi.
ashe