Baarit maailmalla

Oudoimmat koktailit

Lähes kaikki rakastavat koktailin maistelemista viikonlopun aikana, tai esimerkiksi lomalla. Drinkkejä löytyykin runsaasti erilaisia, minkä johdosta kaikille löytyy mieluinen juoma, johon hukuttaa arjen ongelmat. Vaikka tyylikkäitä ja maistuvia juomia on yllin kyllin, on aina joillain yksittäisillä baarimikoilla tarve viedä juoma pidemmälle, tai keksiä täysin uusi, omituinen drinkki. Tästä listasta löytyy omituisimmat koktailit, mitä maailmaan mahtuu!

  • 1. Varpaat vipattamaan

Kanadassa on tarjolla Sourtoe drinkki, mikä löytyy samannimisestä baarista. Oikeastaan drinkki itsessään voi olla mikä tahansa valikoiman juomista, mutta ylimääräisen lisän asiaan tekee oikea amputoitu varvas. Varpaan tarina on pitkä ja sen uskotaan kuuluneen kaivosmiehelle, joka menetti varpaan pakkasen puremaan 1920 – luvulla. Varvas säilöttiin alkoholissa ja noin 50 vuotta myöhemmin se löytyi uudelleen miehen asunnosta. Varpaan löytänyt kapteeni asteli kyseiseen baariin ja löi vetoa paikallisten kanssa siitä, ketkä uskaltaisivat juoda lasista, jossa varvas oli ollut!

Kaviaaria, kaviaaria ja kaviaaria

Australian The Rabbit hotellissa päästään maistelemaan hyvin omituista drinkkiä, mikä on suurimmaksi osaksi kaviaaria. Tämä limen kuoreen tehty juoma on höystetty kasalla kaviaaria, mikä tuo juomaan hyvin ominaisen maun.

Mohawk San Fransiskossa

Mikäli tupakan polttaminen tuntuu inhottavalta ajatukselta, miten olisi sen juominen? Mohawk juoma sisältää esimerkiksi viskiä ja tupakan lehdistä saatavaa siirappia, mikä antaa juomalle oman savuisen maun. Jotkut kuvailevat makua myös tervamaiseksi, mutta tämä olkoon makukysymys.

ashe