Baarit maailmalla

Barista paljastaa: näin saat parempaa palvelua baareissa

Oletko aktiivinen baarissa kävijä? Baarit ja terassit kuuluvat monen suomalaisen kesään siinä missä juhannus ja yöttömät yöt. Koska suomalainen käy baareissa paljon ja varsin usein, ovat kaikenlaiset baarissa käymiseen liittyvät neuvot paikallaan. Olemme itse huomanneet, että erilaiset ihmiset saattavat saada baareissa hyvinkin erilaista kohtelua. Kysyimme asiasta myös lukijoiltamme, ja kas kummaa, pitääkin tosiaan paikkansa, että samanakin iltana ja saman työntekijän toimesta eri ihmiset voivat saada hyvinkin erilaista kohtelua. Mistä ihmeestä tämä johtuu ja miten siihen voi vaikuttaa? Me tämän sivun toimituksessa haastattelimme aitoa baristaa ja otimme asiasta selvää.


Käytösvinkit baristalta

Jututtaessamme oikean elämän baristaa saimme tietoomme paljon mielenkiintoisia seikkoja, jotka voivat auttaa tulevaisuuden baarireissuilla myös sinua saamaan parempaa palvelua. Saatat yllättyä, kuinka pienistä teoista tämä onkaan kiinni. Ensimmäinen vastaus kysyttäessä reseptiä parempaan palveluun baareissa tulee baristan suusta tykinkuulan lailla: käytöstavat. Barista haluaa muistuttaa kaikkia baarissa kävijöitä, että loppujen lopuksi kaikki baarin työntekijät ovat paikan päällä vain tekemässä työtään. He eivät siis ole terapeutteja, välienselvittelijöitä, taistelukumppaneita tai iskemisen kohteita. Mikäli siis yrität vuodattaa baristalle koko elämäntarinasi suruineen tai vikitellä tätä lähtemään mukaasi kotiin, voit olla varma, ettei vastaanottosi ole järjin lämpöinen.

Yksi ehkä yllättävimmistä pinnalle nousseista seikoista on kuitenkin kortin käyttö maksaessa. Barista kertoo, ettei mikään ole rasittavampaa kuin humalainen, rahojaan epätoivoisesti viidettä kertaa laskeva asiakas. Barista suositteleekin lämpimästi ottamaan baariin mukaan lähimaksuominaisuudella varustetun pankkikortin, jotta mahdollisten juomaostosten maksaminen sujuu mahdollisimman mutkattomasti. Barista vinkkaa kuitenkin, että mikäli on pienikin mahdollisuus, että tilanne riistäytyy käsistä ja laina rahat tulee juotua hukkaan, kannattaa suosiolla asettaa omaan korttiin käyttöraja illan ajaksi. Näin et joudu heräämään aamulla ikävään yllätykseen ja varmistat sen, ettet esimerkiksi tule illan aikana ryöstetyksi. Kun maksusi sujuvat baarissa mahdollisimman jouhevasti, saat varmasti mahdollisimman hyvää palvelua etkä turhauta asiakaspalvelijaasi tai kanssajuhlijoitasi.

ashe